به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان استان، اعضای هیأت امناء، استادان علم اطلاعات و دانش شناسی، خانم جان ریچاردز رییس کمیته دائمی کتابخانههای عمومی ایفلا، اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، محمدرضا کلایی شهردار مشهد، محمد اسماعیل سعیدی و نصرالله پژمانفر نمایندگان مجلس شورای اسلامی، علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت، مرتضی الویری نماینده شورای شهر تهران، دبیرکل، معاونان و مدیران کل نهاد افتتاح شد.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از افتتاح کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) از بخش های مختلف کتابخانه بازدید کرد.
گفتنی است کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) مشهد یکی از مهم ترین پروژه های فرهنگی کشور است که در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به بهره برداری می رسد و به عنوان الگویی برای سایر کتابخانههای عمومی دارای ابعاد مختلفی است و از جهات مختلف دارای اهمیت است.
در این کتابخانه بیش از ۴۰ خدمت در نظر گرفته شده است. بخشی از این خدمات، خدمات ثابت کتابخانه ای است که شامل سالن مطالعه مجزا و مخزن است. اما در رویکرد جدید کتابخانهها، علاوه بر سالن مطالعه و مخزن فضاهایی را نیز به عنوان محل اجتماع که در آنها کلاس ها، همایشها و برنامه های مختلف کتابخوانی برگزار می شود، شاهد هستیم.
برای این ظرفیت خدمات و امکانات متفاوتی نیز در نظر گرفته شده است و این رویکرد نیز با سیاست جدید نهاد مبنی بر تبدیل کتابخانه ها به پایگاه های اجتماعی و فرهنگی که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی بر آن تاکید دارد همزمان شده است.
کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) مشهد بزرگترین بنای فرهنگی مشهد است که به بهره برداری می رسد.
ساخت این کتابخانه به دلایل مختلف ۲۳ سال طول کشیده بود که با ورود نهاد برای تکمیل آن، در چهلمین سالگرد پیروی انقلاب اسلامی به بهره برداری رسید.
کتابخانه مرکزی مشهد به عنوان الگویی برای سایر کتابخانههای عمومی در خصوص ارائه خدمات به گروههای خاص جامعه در نظر گرفته شده است. بر این اساس، فضاسازی، ایجاد بخشهای مختلف فیزیکی، تعریف خدمات متنوع برای گروههای خاص، تجهیز این بخشها، انتخاب نیروی انسانی مناسب و متخصص و تدوین خطمشی خدمترسانی برای گروههای خاص در دستور کار قرار گرفته است.
پیگیری و هماهنگی به منظور تامین منابع بریل، گویا و خاص نابینایان، و اختصاص فضایی مستقل به بخش ناشنوایان در مجاورت مخزن اصلی نیاز از دیگر اقدامات صورت گرفته برای ارائه خدمات به گروههای خاص در کتابخانه مرکزی مشهد است.
ایجاد فضایی برای سازماندهی و گردآوری منابع خاص نوسوادان و سوادآموزان، تعریف خدمات ویژه برای گروههای خاص از جمله خدمات تحویل مدرک برای ارسال منابع مورد نیز افرادی که قادر به حضور فیزیکی در کتابخانه نیستند (سالمندان، معلولین، و ...)، رایزنی و انعقاد تفاهمنامه با سازمانهای مسئول و ذیربط از جمله نهضت سوادآموزی، سازمان بهزیستی، سازمان زندانها، سازمان امور عشایر، و ... برای توسعه خدمات کتابخانه به گروههای ذینفع از دیگر اقدامات ارائه شده در کتابخانه مرکزی مشهد است.
اطلاعات تکمیلی متعاقبا منتشر می شود.
ارسال نظر